Toggle Mobile Menu

Glade beboere – nu med fast tag over hovedet i 3B’s LUX

43 splinternye ungdomsboliger i Herlev med praktisk indretning og et stort fælleslokale er nu i brug. De nye, unge beboere er glade for, alt er nyt. Men mest af alt er de glade for at have fast tag over hovedet. 

Der er stadig ledige ungdomsboliger - søg her via CIU's hjemmeside


Forestil dig at være ung og studerende uden bolig. En stressende situation, der gør det svært at koncentrere sig om studiet. Svært at koncentrere sig i det hele taget. Mange kan derfor sikkert sætte sig ind i, hvor glade 3B’s nyeste beboere er over at have fået en ungdomsbolig i den helt nye 3B-afdeling LUX.

Den 1. februar 2019 var der indflytning for de nye beboere. En af dem er Naya på 23 år, der læser til pædagog ved Carlsberg Byen i København.


 -Jeg tror ikke, jeg helt har forstået det endnu. Jeg føler mig meget heldig, og jeg er virkelig glad og spændt på at flytte ind her i LUX, der ligger super godt.


Med en placering 5 minutter fra Herlev Station kan beboerne i LUX nemt komme til og fra studiestederne i København og Storkøbenhavn.

Fra kold campingvogn til LUX
For en anden ny beboer i LUX er tanken om en fast bolig dejlig – og ikke mindst varm.

- Jeg er meget glad for at have fået en bolig i LUX. Jeg har været boligsøgende i lang tid og boet i en campingvogn siden oktober. Ret koldt, så det er rigtigt dejligt at have fået en ungdomsbolig, fortæller Jamie på 23 år, der læser til automatiktekniker og har praktikplads i Herlev.


Det er en del af 3B’s dna at sikre boliger til alle. Derfor glæder det også 3B’s formand Steffen Morild, at unge som Naya og Jamie nu har fået fast tag over hovedet og kan koncentrere sig om deres uddannelsen.

- År efter år ser vi jo en enorm mangel på boliger til studerende op til og desværre også efter studiestart. Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at vores unge skal ty til campingpladser og telte eller det, der er værre, når de begynder på sådan en skelsættende periode i deres liv, siger Steffen Morild.

Plads til fællesskab
Som beboer i LUX har de unge gode muligheder for fællesskab. Fællesskab med hinanden i det store, indbydende fælleslokale, der samtidig kan danne ramme om det stærke beboerdemokrati, beboerne nu skal have gang i og på den måde sætte deres præg på livet i LUX.


Derudover bliver beboerne i LUX også en del af det store fællesskab omkring LUX. Den gamle Glødelampegrund er nemlig i rivende udvikling, og der bygges også ejerboliger og private udlejningsboliger. I alt vil der være 250 boliger på grunden. Tæt på LUX ligger også den nyere 3B-afdeling, Lampestedet.